VIDEO: BIVŠI ENGLESKI REPREZENTATIVAC Adam Johnson osuđen na šest godina zatvora

Engleski nogometaš Adam Johnson (28) osuđen je u četvrtak na šest godina zatvora zbog seksualnog čina sa 15-godišnjom djevojčicom. Sudac je prilikom čitanja presude rekao kako je iskoristio svoj položaj i povjerenje, te djevojčici uzrokovao ‘ozbiljnu psihološku štetu’. Sudac je naglasio kako se Johnson upustio u seksualne aktivnosti, iako je znao da je djevojčica mlađa od 16 godina.

spomenuti seksualni čin dogodio se u siječnju prošle godine u Range Roveru nogometaša. Djevojčica je zbog svega primala prijetnje i osude preko društvenih mreža. Osuđen je za zavođenje djeteta, te ljubljenje i neprimjereno diranje maloljetnice. Optužen je i za spolni odnos, ali sud je po toj točci optužnice donio oslobađajuću presudu.

Johnson, koji je tijekom karijere upisao i 12 nastupa za englesku reprezentaciju, je počeo kontaktirati sa 15-godišnjom djevojkom oko novogodišnje noći 2015. godine. U tjednima koji su uslijedili razmijenili su stotine poruka, a djevojka se zaljubila u njega. Postali su prijatelji na Facebooku, a počeli su se dopisivati i na Whatsappu.

Johnson je pristao na sastanak, a tijekom drugog susreta dogodio se ‘seksualni čin’. Sunderland, čiji je Johnson bio član u vrijeme uhićenja, uručio mu je otkaz, a Johnson je ostao i bez zaručnice, koja ga je napustila s njihovom 13-mjesečnom kćerom. Johnson je u karijeri nastupao i za Middlesbrough, Leeds, Watford i Manchester City, a upisao je i 12 nastupa za englesku reprezentaciju.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.