U emisiji Tihomira Ladišića “Novi Dan” na N1 televiziji gostovala je  Vesna Balenović, najpoznatija hrvatska zviždačica i smijenjena savjetnica predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Tema emisije bila je njena smjena koja je došla tek nekoliko mjeseci nakon pobjede Kolinde Grabar Kitarović koja je u predizbornoj kampanji, među ostalim, obećala osnovati ured za zviždače.

“Niti jedna stranka nema istaknutu borbu protiv korupcije i kriminala i nitko nije pozvao zviždače da bi bili autentični. Ja pozivam hrvatske građane da ne vjeruju obećanjima. Uvjerili smo se kod predsjednice koja je obećala da će napraviti ured za zviždače i govorila da su zviždači heroji, ali kad je tanko pobijedila prevarila je nas zviždače, a onaj koji prevari se zove – prevarant! Žalosno je da predsjednik laže i da je prevarant”, smatra Balenović

“Primila me na prevaru na Pantovčak, a nijednom me u četiri mjeseca nije pozvala na sastanak, a onda me nakon toga razriješila. A povod je bio jer sam ja podržala Željka Peratovića kad je bio pretučen, a mlate ga godinama. Ja sam ju zamolila da ga prime, a možda ga neki stanovnici Pantovčaka progone. Gospođa Kolinda je napravila loše i svojoj stranci. Napravila je veliko zlo u Hrvatskoj i zato dragi moji građani, pamet u glavu”, ogorčena je bivša predsjedničina savjetnica

“Građani nažalost ne znaju, pa smatraju da sam ja iskorištena. Ne znaju detalje. Predsjednica i njena stranka su molili da li bi htjela pomoći da Grabar Kitarović postane predsjednica. Ja sam pitala na koji način oni misle da mi njima damo podršku, a onda su izašli u novinama gdje je pisalo “Osnovat ću ured za zviždače”. I onda kad je napisano i kad smo vidjeli da je to izrijekom napisala onda smo mi rekli OK, zamolili su me da snimim TV Kolindu. Predsjednica Republike koja je prevarantica, nije prevarila samo nas već je prevarila građane” – rekla je Balenović dodajući da se ne boji i stoji iza svojih optužbi.

Na pitanje postoje li danas zviždači, Balneović je odgovorila da postoje i da su oni ti koji povremeno “opale šamar” društvu.

“Ne postoje državna tijela i sudovi koji su skroz korumpirani. Ja molim premijera i Karamarka da Kolindi koja je nesvjesna objasne što je to zviždač. Ona je profesorica španjolskog i živjela je u Americi, ona to ne zna. Doći će suđenja za razne slučajeve, pa će se postaviti pitanje što ste radili. Tko je na mene pokušavao ubojstva, tko me zdravu zračio? U 15 godina sedam ministara se promijenilo i nitko nije vidio moj program. Svi su se skrivali. Gdje je gradonačelnik? Jedino je gospodin Grubišić rekao da prestanu proganjati zviždače, ali zviždači će ih doći glave. Moraju se riješiti zviždači, dok se oni ne riješe nema borbe protiv korupcije. Imaju mene i ja neću prestati govoriti dok sam živa”, zaključila je Balenović.

 

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.