Umirovljeni general-bojnik  Hrvatske vojske (HV) Ivo Jelić, koji je bio prvi zapovjednik 4. Gardijske brigade, nakon duge i teške bolesti umro je u 75. godini, izvjestili su u srijedu iz Udruge veterana 4. gardijske brigade.

General-bojnik Jelić bio  je jedan od osnivača 4. Gardijske brigade  a  na dužnost zapovjednika te proslavljene hrvatske brigade u Domovinskom ratu  imenovan je na dan njezina utemeljenja, 28. travnja 1991. godine. Na toj je dužnosti bio do 3. lipnja 1992. godine.

Nakon toga  prelazi u Hrvatsku ratnu mornaricu (HRM gdje) gdje  od lipnja 1992. do 9. siječnja 1993. godine obnaša dužnost savjetnika zapovjednika HRM-a za KoV. Po završetku te dužnosti odlazi u mirovinu u činu general bojnika HV-a.

General-bojnik Ivo Jelić  odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom i Spomenicom domovinskog rata.

Pokopni oproštaj obavit će se u subotu, 9. siječnja ove godine na splitskom gradskom groblju Lovrinac, navode iz Udruge.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.