Povorkom od oko stotinjak ljudi, u Zagrebu je u srijedu održana tradicionalna Šetnja Helen Keller s ciljem osvješćivanja javnosti o problemima s kojima se danas u Hrvatskoj susreću gluhoslijepe osobe.

Povorka je sa Zrinjevca krenula na Trg bana Josipa Jelačića, pa Ilicom preko Frankopanske ulice do Hrvatskog narodnog kazališta, otkuda su se preko Cvjetnog trga ponovo vratili na Zrinjevac na kojem je nastavljen glazbeno scenski program na hrvatskom znakovnom jeziku.

Sam program Šetnje Helen Keller započeo je na Zrinjevcu u 15 sati održavanjem edukativnih i kreativnih radionica putem kojih su građani dobili priliku na trenutak “postati” gluhoslijepa osoba, naučiti neke od osnovnih znakova hrvatskoga znakovnog jezika te se okušati u kreativnom radu s gluhoslijepim osobama.

Šetnja Helen Keller, pod vodstvom Ive Šulentić, započela je u 18 sati kada su se prisutnima obratili predsjednica Saveza “Dodir” Sanja Tarczay, izrazivši zahvalnost svima koji su se i ove godine odazvali događanju te posebno volonterima.

Šetnju je organizirao Hrvatski savez gluhoslijepih osoba “Dodir” i inicijativa spajaLICA, u sklopu Međunarodnog tjedna Helen Keller – tjedna svjesnosti o gluhosljepoći koji se obilježava do 04. srpnja.

Osim u Zagrebu i Splitu, Šetnja Helen Keller održat će se još u Osijeku 1. srpnja i u Varaždinu 04. srpnja.

Komentiraj