Defileom 2.500 najmlađih njegovatelja folklorne tradicije, okupljenih u 64 kulturno-umjetničkih društava iz svih krajeva Hrvatske te BiH i Vojvodine, u nedjelju je održan najreprezentativniji dio Dječjih Vinkovačkih jeseni, dvodnevne manifestacije u sklopu 50. Vinkovačkih jeseni.

U mimohodu središtem Vinkovaca sve do Trga Vinkovačkih jeseni djeca su prikazala dio plesova, napjeva i običaja krajeva iz kojih dolaze, a pratilo ih je i pljeskom podržavalo mnoštvo Vinkovčana i njihovih gostiju.

Dječje Vinkovačke jeseni završavaju popodne drugim dijelom Međužupanijske smotre folklora dječjih skupina, u kojoj će nastupiti devet folklornih skupina. U subotnjem dijelu iste priredbe, kojom su i otvorene Dječje Vinkovačke jeseni, nastupilo je 13 dječjih folklornih skupina. Na ovoj priredbi sudjeluju pobjednici županijskih smotri dječjih folklornih skupina.

Dječje Vinkovačke jeseni održavaju se od 1970. godine, kada su pokrenute pod nazivom Male Vinkovačke jeseni, da bi već 1971. godine priredba ponijela današnji naziv.

Tradicionalno, priredba je uobičajeni dio Vinkovačkih jeseni.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.