Turski premijer rekao da podizanje zidova neće riješiti izbjegličku krizu

0
1
epa05757088 A handout photo made available by Turkish Prime Minister Press office shows British Prime Minister Theresa May (L) meeting with Turkish Prime Minister Binali Yildirim (R) in Ankara, Turkey, 28 January 2017. The British Prime Minister met on 28 January with Turkish leaders to discuss trade issues, the fight against Jihadism and Cyprus' reunification process. EPA/TURKISH PRIME MINISTER PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Podizanje zidova neće riješiti izbjegličku krizu, rekao je u subotu turski premijer Binal Yildirim upitan za komentar o ograničanjima ulaska imigranata koje je odredio američki predsjednik Donald Trump, a britanska premijerka Theresa May odbila se o tome očitovati.

“Nećemo riješiti problem izbjeglica podizanjem zidova”, izjavio je Yildirim na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj s britanskom premijerkom Theresom May u Ankari.

On je odgovarao na pitanje o američkoj odluci da tijekom četiri mjeseca obustavi savezni program prihvata izbjeglica iz zemalja u ratu, raznih državljanstava.

Britanska premijerka Theresa May odbila je u subotu osuditi američku odluku o obustavi prihvata izbjeglica i rekla da su Sjedinjene Države odgovorne za svoju politiku o tom pitanju.

“Sjedinjene Države su odgovorne za američku politiku o izbjeglicama. Velika Britanija odgovorna je za britansku politiku o izbjeglicama,” odgovorila je May nakon što joj je nekoliko puta postavljeno to pitanje na konferenciji za novinare u Ankari.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here