Vjerojatni republikanski kandidat na predsjedničkim izborima u SAD-u Donald Trump rekao je u nedjelju da je otvoren prema ideji o podizanju poreza bogatim Amerikancima, odstupajući od svojih ranijih prijedloga o smanjivanju poreza za sve Amerikance.

“Želim platiti više, i vi to znate, bogati žele platiti više”, rekao je Trump za ABC-ov emisiju “This Week”.

Trump koji je praktično osvojio republikansku nominaciju nakon povlačenja dvojice njegovih protivnika, kaže da će mu prioritet biti smanjivanje poreza na poslovanje i za srednju klasu, a ne pomaganje bogatima.

Što se tiče minimalne plaće, Trump je rekao: “Nisam odlučio u smislu brojki. Ali mislim da ljudi moraju zarađivati više”. Ranije je govorio da je protiv podizanja minimalne plaće.

Upitan kako to da je promijenio mišljenje, newyorški milijarder je rekao: “Dopušteno mi je mijenjati se. Trebate biti fleksibilni”.

Komentiraj

FOTO:EPA/JUSTIN LANE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.