Tri turistkinje iz Koreje, ozlijeđene jutros u padu na Plitvicama, dobro su i oporavljaju se od zadobivenih ozlijeda, doznaje se u nedjelju u karlovačkoj Općoj bolnici.

Turistkinje su u nedjelju ujutro pale sa staze i kotrljale se niz padinu između trideset i četdeset metara. Prema prvim policijskim informacijama, na vlastitu su odgovornost prekoračile obilježenu stazu i zagrljene htjele napraviti fotografiju s Velikim slapom u pozadini.

Sve tri su dobro i oporavljaju se od zadobivenih fraktura, nagnječenja i ogrebotina, saznaje Hina u Općoj bolnici u Karlovcu.

Kirurg Želimir Korać kaže da dvije turistkinje imaju teške tjelesne ozljede, ali se ne očekuju daljnje komplikacije, dok je treća prošla samo s podljevima i ogrebotinama.

Plan je da sve tri budu hospitalizirane, da bi se moglo pratiti njihovo stanje. U karlovačku bolnicu s prevoditeljima su došli organizatori puta te predstavnik korejskog Veleposlanstva.

Dvije turistkinje, u dobi od 57 i 64 godine, izvukli su djelatnici Nacionalnog parka, rendžeri i vatrogasci, dok je treća (57) završila na tako nezgodnom mjestu da je trebala pomoć HGSS-a, kaže glasnogovornica gospićke Policijske uprave Maja Brozičević.

Pročelnik HGSS-ove stanice Gospić Josip Brozičević kaže da je turistkinja koju je spašavala HGSS zadobila prijelom ruke i druge manje ozljede, ali da je sve izgledalo puno ozbiljnije.

“Imala je i bolove u leđima i bila je pothlađena, ali brzo smo reagirali te je dva sata nakon nesreće već bila u rukama liječnika”, rekao je Brozičević.

‘Otkrio’ je i kako su turistkinje prvo pale u dubinu od oko pet metara, pa se potom još najmanje trideset metara kotrljale po strmini, te završile na šumovitom djelu, relativno daleko od jezera.

Komentiraj