Jedini osumnjičeni sudionik napada u Parizu 13. studenoga prošle godine koji je uhićen živ surađuje s policijskim istražiteljima i “zlata je vrijedan”, izjavio je u ponedjeljak njegov odvjetnik.

“Mislim da je Salah Abdeslam od najveće važnosti za ovu istragu. Čak bih rekao da je zlata vrijedan. Surađuje i komunicira. Ne poziva se na svoje pravo da se brani šutnjom”, kazao je Sven Mary za belgijsku javnu radioteleviziju RTBF.

Kao jedini osumnjičeni sudionik ili planer napada u Parizu koji je u policijskom pritvoru, Abdeslam je za istražitelje moguć najvažniji izvor informacija o ostalim osobama uključenima u napad te financijama i vezama s Islamskom državom u Siriji.

Belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon je izjavio da je zemlja na visokom stupnju pripravnosti zbog mogućih osvetničkih napada nakon uhićenja 26-godišnjeg Salaha Abdeslama u petak u Bruxellesu.

“Znamo da zaustavljanje jedne ćelije može drugu potaknuti na akciju. Svjesni smo toga, što se ovog slučaja tiče”, izjavio je Jambon za javni radio.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.