Na Medvedgradu će se ovoga vikenda, 17. i 18. listopada, održati 10., – jubilarni “Srednjovjekovni dani na Medvednici”, u kojima se oživljavaju običaji i duh srednjega vijeka.

Ravnateljica Javne ustanove “Park prirode Medvednica” Snježana Malić-Limari poziva građane da dođu na tu jubilarnu manifestaciju koja će se u subotu i nedjelju održavati od 12 do 19 sati. “Posjetitelje očekuje bogati program – viteški turniri, Crna kraljica, streličarske radionice, sprave za mučenje, srednjovjekovna glazba i ples, vratolomije žonglera Trilje IV., noćne borbe s vatrom te mogućnost ‘šopingiranja’ na srednjovjekovnom sajmu”, navodi u priopćenju Malić-Limari.

Za sve koji namjeravaju doći na jubilarne “Srednjovjekovne dane na Medvednici” organiziran je i besplatan prijevoz minibusevima od Šestinske crkve do Medvedgrada i natrag. Svi posjetitelji koji su u dobroj kondiciji pozivaju se da do Medvedgrada dođu pješice (od Šestinske crkve do Medvedgrada stiže se za 45 minuta, stazom broj 12).

“Srednjovjekovni dani na Medvednici” održavaju se pod pokroviteljstvom zagrebačke Gradske skupštine.

Komentiraj

FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.