Na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo spriječen je pokušaj pet migranata da ilegalno uđu na teritorij Europske unije, priopćila je u srijedu Uprava carina Srbije.

Dvojica imigranata iz Afganistana bila su skrivena u kamionu srbijanskih registarskih oznaka, koji je prevozio limove u Sloveniju, a dan raniji carinici su trojicu ilegalnih migranata, također Afganistanca, otkrili u kamionu beogradskih oznaka, natovarenom šećerom namijenjenom kupcu u Italiji.
Pretpostavka je da su Afganistanaci u kamione ušli tijekom pauze na nekoj od benzinskih pumpi duž autoceste Beograd-Zagreb, što je i do sada bio slučaj kada su srbijanski carinici ili granična policija u kamionima otkrivali uglavnom ekonomske migrante iz Pakistana i Afganistana.

Komentiraj

FOTO:Srdjan Ilic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.