RTV Slovenija donijela je odluku da od 1. rujna ukida zagrebačko dopisništvo, a teme iz Hrvatske pokrivat će iz Ljubljane, a po potrebi i iz balkanskog dopisništva u Beogradu, objavio je mariborski dnevni list Večer.

Kako tvrde na RTV Sloveniji, odluka o ukidanju zagrebačkog dopisništva je racionalizacija poslovanja i smanjivanje troškova, a ukidanje drugih dopisništava nije planirano. Ističu i da je to najracionalnija opcija budući da postoji više alternativnih načina medijskog pokrivanja Hrvatske.

Za zagrebačko dopisništvo RTV Slovenija godišnje je izdvajala oko 110.000 eura, u što je bilo uključeno i oko 70.000 eura varijabilnih troškova – režija, angažiranja snimateljske ekipe, putnih troškova te plaće zagrebačkog dopisnika Vanje Vardjana koja je iznosila oko 3300 eura mjesečno.

Prema procjenama na RTV Sloveniji, ukupni troškovi medijskog pokrivanja Hrvatske – uključujući i javljanja s terena, nakon ukidanja zagrebačkog dopisništva bit će prepolovljeni.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.