Jedan od vojnih zapovjednika Islamističke države Omar Čečen “klinički je mrtav” nakon zračnog napada na konvoj u kojemu se nalazio, izvijestio je u nedjelju sirijski Opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Opservatorij, koji ima široku mrežu izvora diljem Sirije, raspolaže podatkom po kojemu je Omar Čečen “klinički mrtav i već nekoliko dana diše uz pomoć respiratora” u bolnici na istoku pokrajine Rake, uporištu ultraradikalne grupe na sjeveru Sirije.

Američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman izjavio je  8. ožujka da je sirijski džihadist “vjerojatno među 12 pripadnika IS-a koji su smrtno stradali u američkim bombardiranjima na sjeveroistoku Sirije 4. ožujka”.
Po podacima SOHR-a, “koalicijske snage napale su konvoj s džihadistima iz zraka”, no “šef IS-a nije mrtav već teško ranjen, a u napadu su ubijeni njegovi tjelohranitelji”.
“Premješten je iz bolnice u pokrajini Hasake u drugu bolnicu u pokrajini Raki gdje ga njeguje liječnik, član džihadističke skupine, porijeklom Europljanin”, kazao je za AFP direktor Opservatorija Abdel Rahman.
Glasnogovornik Pentagona Peter Cook potvrdio je da je cilj koalicijskih napada bio Omar Čečen, no nije želio objaviti informacije o njegovoj sudbini.

Komentiraj