Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelniku Sandra Švaljek večeras je u ‘Pressingu’ N1 televizije poručila kako ima ogromno iskustvo iz sudjelovanja u timu Milana Bandića, te kako bi to ponovila. Naglasila je kako bi ponovno bila zamjenica gradonačelnika, bio to Milan Bandić ili netko drugi.

Kazala je i kako se građanima prvo mora omogućiti selektiranje otpada. “Mora se osigurati potrebna infrastruktura, ali najprije građanima treba objasniti zašto trebaju odvajati otpad”, kaže Švaljek dodajući da ne može prihvatiti da je Zagreb po tome na europskom dnu.

Istaknula je i kako treba raditi i na integriranom prijevozu, koji bi Zagrebu donio korist. “Manje automobila, manji pritisak na promet, stvaranje veće komocije… Zašto se to još nije napravilo? Očito postojeća gradska vlast nije upoznala koristi toga i nije to smatrala prioritetom”, rekla je napominjući kako je to njoj sigurno jedan od prioriteta.

Upitana hoće li moći zadržati pristup ‘u rukavicama’ kojeg ima prema gradonačelniku Milanu Bandiću, Švaljek kaže kako građani neće imati nikakvu korist od toga da sada krene na njega bacati ‘drvlje i kamenje’. Dodaje da kao netko tko je svoje diplome stekao i za njih se namučio, falsificiranje diplomi smatra vrhunskim nemoralom. “U gradu i Holdingu ima velik broj izuzetno kvalitetnih ljudi s kojima sam dobro surađivala. Problem su ovi s lažnim diplomama koji su ukrali mjesto onima koji ga zaslužuju i takvi sigurno moraju otići”, poručuje.

O financiranju sportskih klubova, poglavito Dinama, Švaljek kaže kako Grad prvo treba osigurati infrastrukturu za bavljenje sportom svih građana, što smatra prioritetom. “Tek onda, ako ostane novca, na red dolazi vrhunski sport”, zaključuje.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.