Hrvatski sabor u petak je izabrao tri od pet svojih potpredsjednika – Antu Sanadera (HDZ), Roberta Podolnjaka (Most) i Ivana Tepeša (HSP AS), dva potpredsjednika iz oporbenih redova nisu predložena jer su izgledne kandidatkinje Vesna Pusić (HNS) i Milanka Opačić (SDP) još uvijek na nespojivim dužnostima u Vladi.

 Tri potpredsjednika Sabor je izabrao većinom glasova, a glasovanje su obilježili problemi sa sustavom elektroničkog glasovanja.
Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u glasovanju za više točaka tako je morao zatražiti pomoć saborskog osoblja, a na sustav se na kraju požalio i njegov stranački kolega Miroslav Tuđman, rekavši kako se na ekranu prikazuju netočni podaci o glasovanju pojedinih zastupnika.
Sabor je za novog tajnika izabrao Damira Sesvečana, a za njegova zamjenika i tajnika plenarne sjednice Ivana Bukaricu.
Dužnosti tajnice razrješena je Lidija Bagarić, a tajnice plenarne sjednice Jadranka Blažević koja odlazi u mirovinu.
Jadranku Blažević su zastupnici ispratili pljeskom, a na višegodišnjoj korektnoj suradnji zahvalio joj je Klub HDZ-a.
“Hvala Vam na suradnji u protekle četiri godine, bili ste vrlo korektni, želim da uživate u mirovini”, rekao joj je Ivan Šuker, potpredsjednik Kluba HDZ-a.
Blažević je bila tajnica plenarne sjednice u više mandata.
Novi tajnik Sabora Bukarica bivši je HDZ-ov zastupnik i već je jednom bio tajnik plenarne sjednice, u doba dok je Sabor vodio Luka Bebić.

Komentiraj