Sirijska vojska je uz pomoć ruskih zračnih napada u subotu ponovno zauzela strateški važno mjesto u središnjoj pokrajini Hama koji su držali islamistički pobunjenici, objavila je skupina koja prati rat u Siriji.

Režimske snage pregazile su selo Atshan na jugoistoku Hame, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Atshan se nalazi na pravcu koji povezuje istok i zapad Sirije.

Opservatorij prenosi da je to područje strateški važno vladinim snagama jer ih približava gradu Khan Sheikounu, uporištu Fronte al-Nusra povezane s Al-Kaidom.

 

  • Khan Sheikhoun se nalazi na magistralnoj prometnici koja povezuje glavni grad Damask sa sjevernom pokrajinom Aleppo.

 

Sirijska vojska u srijedu je, uz pomoć boraca libanonskog Hezbolaha i ruskih zrakoplova pokrenula veliku ofenzivu protiv pobunjenika u predgrađima glavnog grada pokrajine Hame.

Državna televizija izvijestila je da su vladine snage napredovale ubivši 125 pobunjenika.

Ruski zrakoplovi izveli su 65 misija i pogodili 55 ciljeva u posljednja 24 sata, priopćilo je u subotu rusko ministarstvo obrane.

Komentiraj

FOTO:EPA/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.