Rusija je Franucskoj ponudila na dar štene njemačkog ovčara u znak solidarnosti nakon pogibije Diesel, kujice belgijskog ovčara u antiterostičkoj akciji izvedenoj u pariškom predgrađu Saint Denis.

U pismu francuskome kolegi Bernardu Cazeneuvu ruski ministar unutarnjih poslova Vladimir Kolokolcev predlaže darovati štene Dobrinju “u znak solidarnosti s francuskim narodom i policijom”, kako bi nadomjestili “policijsku kujicu Diesel ubijenu u specijalnoj operaciji kojom su neutralizirani teroristi”.

Štene je dobilo ime po ruskome srednjovjekovnom vitezu Dobrinji Nikiču, koji je u narodnoj predaji oličenje snage, dobrote i hrabrosti, piše Kolokolcev.

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u petak fotografije i videosnimku šteneta koje se igra lopticom. POGLEDAJTE OVDJE

Nakon pogibije policijske kujice Diesel, hashtag#JeSuisChein (Ja sam pas) pojavio se među najpopularnijim ključnim riječima na Twitteru.

Komentiraj

FOTO:Ilustracija: Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.