Bez obzira jeste li ljubitelj ribe, mesa ili ste vegetarijanac, ovog vikenda Restoran Kaiser u Rogaškoj Slatini, poznatom slovenskom turističkom mjestu, predstavlja posebnu ponudu novog menija od 12. do 14 svibnja.

“Po promotivnoj cijeni našim gostima nudimo dva menija od tri slijeda. Oni koji preferiraju meso odlučit će se za teleći carpaccio s kremom od tune i pinjolima te punjenu svinjsku roladu s vrganjima i mladim sirom. Ljubitelji plodova mora za predjelo će odabrati mladi sir na žaru, pečene vrganje i kraljevske rakove, a za glavno jelo punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarelom. Kao posebna poslastica u oba menija tu je vrhunski carski praženac s umakom od kruške i domaćim sladoledom“, otkriva Marčelo Petan, voditelj Kaisera.

Ovo je savršena prigoda da probudite gurmana u sebi i saznate zbog čega je Kaiser jedan od deset najboljih slovenskih restorana. Restoran Kaiser sastavni je dio poznate turističke kuće Rogaška Hotels & ROI Spa.

Recept – Punjene lignje s kozicama, krakovima i mozzarellom

Sastojci:

Lignje 200 g
Sol, papar
Maslinovo ulje 50 g
Paprika 30 g
Češnjak 10 g
Kapare 20 g
Crne masline 20 g
Baget 20 g
Mlada salata 20 g
Kozice 20 g
Mozzarella 10 g

Lignje očistimo i napunimo nadjevom – kozicama i nasjeckanim krakovima. Popržimo ih na maslinovom ulju, dodamo sol, papar i svježi bosiljak te ih pri kraju napunimo mozzarelom. Punjene lignje potom pečemo u pećnici na maslinovom ulju. Posebno popržimo nasjeckanu papriku, kapare, masline i nasjeckani luk. Mladu salatu začinimo sa soli i paprom, a francuski kruh popržimo sa svježe nasjeckanim češnjakom.

Komentiraj