Mirko Rašković, izabrani zastupnik SDSS-a koji je istupio iz stranke, podnio je u srijedu ostavku na funkciju zamjenika šibensko-kninskog župana iz redova manjinaca zbog nespojivosti te i funkcije saborskog zastupnika, izvijestio je medije ured župana.

 Rašković je podnio ostavku županu šibensko-kninskom Goranu Pauku zbog nespojivosti funkcija, a ostavka na snagu stupa danom konstituiranja Sabora. Župan Goran Pauk obavijestit će o Raškovićevoj ostavci Ured predsjednika Hrvatskog sabora i Ministarstvo uprave, a potom će Vlada raspisati izbore za novog predstavnika srpske nacionalne manjine u županijskoj izvršnoj vlasti, navodi se u priopćenju iz ureda župana šibensko-kninskog.

Izabrani saborski zastupnici koji su na funkciji nespojivoj sa zastupničkom do danas u 10 sati moraju zastupnički mandat staviti u mirovanje ili dati ostavku na nespojivu dužnost.

Vodstvo SDSS-a smatra da saborski mandat Mirka Raškovića, koji je u ponedjeljak ujutro istupio iz stranke, pripada SDSS-u.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.