Nakon održanog sastanka s dobavljačima u Sarajevu, izvanredni Vladin povbjerenik za Agrokor Ante Ramljak najavio je razdvajanje Mercatora i Konzuma u BiH.

Ramljak je istaknuo kako vjeruje da su dobavljači jako dobro prihvatili dogovoreno. “Mercator će preuzeti nazad svojih 83 dućana koji su bili u najmu i vlasništvu prije spajanja s Konzumom, kojemu ostaju njegovi dućani – njih 107 koji su bili u najmu i vlasništvu prije. Radi se o razdavajanju i vraćanju na početne pozicije 2013. godine”, rekao je Ramljak na konferenciji za novinare.

Naglasio je da su sve analize u posljednjih mjesec dana pokazale kako je ovo najbolja i najsiplativija solucija. “Danas je to i detaljno financijski prezentirano dobavljačima i mislim da smo ih uvjerili da će svi njihovui dugovi i potraživanja u narednom razdoblju biti naplaćeni i da je vraćeno, nadam se i povjerenje”, rekao je Ramljak.

Istaknuo je kako je neophodno restrukturiranje kao smanjenje troškova poslovanja. “Nije nužno da se to isključivo svodi na zatvaranje i otpuštanja. Radit ćemo sve na tome da što više ljudi koji rade u tim dućanima prebacimo na neka druga mjesta u okviru poslovanja grupacije”, kazao je dodajući da neće bit naglog otpuštanja ljudi, jer za to u ovom trenutku nema potrebe.

Razdvajanje bi trebalo započeti 1. kolovoza, a trebalo bi biti završeno 1. rujna. “Ukupni dug prema dobavljačima, kad maknemo povezana društva i njihova potraživanja, 80 milijuna maraka dospjelih i taj dug i sve iznad 60 dana dospjelo, a neplaćeno, mi ćemo zatvoriti dobavljačima”, zaključio je Ramljak.

Komentiraj