Treći svjetski kup koji će se održati u švicarskom Lucernu od 7. do 9. srpnja bit će prvo službeno natjecanje na kojem će braća Martin i Valent Sinković nastupiti u novoj disciplini – dvojcu bez kormilara.

Nakon osvajanja zlatne Olimpijske medalje u Rio de Janeiru u dvojcu na pariće, Martin i Valent Sinković odlučili su napraviti zaokret u svojoj karijeri i prijeći u disciplinu dvojac bez kormilara. U dvojcu na pariće nisu izgubili utrku tri godine, osvojili su sve što se dalo osvojiti i ujedno su nositelji svjetskog rekorda u toj disciplini.

Braća Sinković trenutačno odrađuju zadnje treninge na zagrebačkom Jarunu prije odlaska na Treći svjetski kup. Ovo će biti njihovo prvo službeno natjecanje u postolimpijskoj godini budući da se Valent nekoliko mjeseci borio sa stres frakturom rebra i van treninga je bio više od šest mjeseci.

“Bila je to moja najveća pauza otkad sam se uopće počeo baviti sportom. Ozljeda nam je pokvarila plan otvaranja sezone pa je prvi nastup u novoj disciplini došao nešto kasnije, ali spremni smo”, izjavio je Valent Sinković.

Europski, svjetski i olimpijski pobjednici u ovoj sezoni propustili su nastupe na 1. i 2. Svjetskom kupu kao i na Europskom prvenstvu, a prve rezultate treniranja trebali bismo vidjeti ovaj vikend na trećoj regati Svjetskog kupa.

“Trenirali smo skupa i odradili jednu regatu na Bledu koja nam je bila dobar pokazatelj situacije. Konkurencija nije bila jaka, ali nam je dobro došlo da steknemo malo sigurnosti jer ipak je sve ovo novo za nas. Lijepo je nakon nekog vremena biti u ulozi lovca, a ne lovine”, rekao je Martin Sinković.

Na 3. svjetskom kupu, konkurencija u novoj disciplini bit će zasigurno europski prvaci Matteo Lodo i Giuseppe Vicino iz Italije, kao i pobjednici 2. Svjetskog kupa, francuska posada Valentin i Theophile Onfroy. Tu su i Novozelanđani Thomas Murray i James Hunter koji također ove sezone nisu imali službenih nastupa.

Kvalifikacijska utrka na rasporedu je 7. srpnja u 8,30 sati, polufinalna utrka 8. srpnja u 13,44, dok je samo finale zakazano za 9. srpnja u 10,33 sati.

Komentiraj