– Vlada Davida Camerona u nedjelju je pojačala napore ne bi li postigla konsenzus radi proširenja britanskih zračnih udara na skupinu Islamsku državu u Siriji, u nadi da će ga sljedećeg tjedna potvrditi parlament.

Po pisanju medija u nedjelju, donji dom britanskog parlamenta mogao bi glasovati već u srijedu. No ministar obrane Michael Fallon izjavio je u nedjelju za BBC da vlada “još nije sigurna” da će imati većinu, što je preduvjet za glasovanje o tom pitanju u parlamentu.

Vlada sada čeka ponedjeljak kada će se održati sastanak oporbene laburističke stranke koja će utvrditi svoje stajalište. Predsjednik laburista Jeremy Corbyn opetovao je u nedjelju da se odlučno protivi udarima koji će samo “onemogućiti diplomatske napore u regiji i prouzročiti civilne gubitke”.

No desetci laburističkih zastupnika su već najavili da će poduprijeti konzervativnu vladu. Više ministara Davida Camerona nazivalo je ovog vikenda parlamentarne zastupnike Laburističke stranke ne bi li ih napokon pridobili na svoju stranu i potaknuli ih da promijene mišljenje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.