Nepoznati počinitelji su crvenim sprejem ofarbali dio spomenika Miri Barešiću u Dragama.

Emigrantu koji je zbog ubojstva jugoslavenskog veleposlanika u Švedskoj osuđen na doživotnu kaznu zatvora, netko je tijekom noći sa subote na nedjelju šaku i nogavicu obojio crvenom bojom.

Fotografija obojanog spomenika objavljena je na facebook stranici Antifa Šibenik uz napomenu: “Nedostajao je završni detalj na spomeniku ubojici.” Akciju su navodno izveli članovi grupe s murterskog područja, a kako doznaje Index od šibenskih antifašističkih aktivista, sličan tretman je prošla i oznaka Ulice Mile Budaka u Pakoštanama. Tamo su antifašisti Budaka pretvorili u Ludaka.

“Ovo u Dragama nije napravio nitko iz našeg užeg kruga. Nismo formalna udruga i nemamo članstvo, ali možemo reći da to nije napravio nitko od nas, ali ‘umjetnike’ poznajemo, to su naši drugovi iz Murtera. Rekli su nam da su prebojali i Ulicu Mile Budaka u Dragama, odmah nasuprot spomenika, no nisu nam poslali fotku”, rekao je anonimni izvor u organizaciji Antifa za Šibenik.in.

Kako piše N1, zadarska policija još uvijek vrši kriminalističko istraživanje u slučaju Drage. “Očevid je dovršen, ali kriminalističko istraživanje još je u tijeku nakon što je u noći sa subote na nedjelju netko opiturao ruku i nogu kipa crvenom bojom”, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Komentiraj