Zbog krijumčarenja većeg broja stranaca iz Srbije u Hrvatsku te potom u Sloveniju i druge zemlje Europske unije, Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv četvorice Hrvata i još sedam osoba iz šest raznih zemalja.

Na Uskokovoj optužnici se uz četvoricu hrvatskih državljana našlo dvoje ljudi iz Pakistana, po jedan državljanin Bangladeša, Nigerije, Afganistana i Bosne i Hercegovine te dvojica iz Srbije, objavio je Uskok na svojim internetskim stranicama.

Tereti ih se da su se od kraja prošle godine do travnja 2015. u Hrvatskoj i Srbiji povezali u zajedničko djelovanje radi preuzimanja, prijevoza i prebacivanja većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku te potom u druge zemlje Europske unije.

Okrivljenici su u tom su razdoblju po Uskokovim sumnjama iz Srbije u Hrvatsku u 12 navrata prebacili 11 stranih državljana te iz Hrvatske u Sloveniju 32 strana državljanina za što su primili 16.650 eura i 130.000 kuna.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.