Saborska Služba za građane poziva srednje škole da prijave učenike za sudjelovanje na Simuliranoj sjednici Hrvatskog sabora, čija će tema biti promicanje hrvatskog turizma.

 Simulirana sjednica, četvrta po redu, održat će se 16. svibnja iduće godine u Hrvatskom saboru.

Simuliranim sjednicama učenicima se omogućava da dobiju cjelovit uvid u rad parlamenta, odnosno da praktično iskuse kako rade zastupnici, koja ja uloga odbora i klubova, kako se donose zakoni.

Učenicima se pojašnjava i poveznica između nacionalnih politika te organizacija društva i države, obrazlaže međuovisnost demokracije i dobre organiziranosti društvene zajednice, ističu iz Službe za građane.

Simuliranu sjednicu Služba organizira u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, koja će osigurati prehranu i smještaj za učenike i mentore iz mjesta koja su daleko od Zagreba.

Precizne upute za prijavu objavljene su na stranicama Službe za građane.

Komentiraj

FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.