[quote_box_center]

  • Povjerenstvo je također donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost te Upravnog vijeća Savjetodavne službe

[/quote_box_center]

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je HDZ-ovu zastupniku u Hrvatskom saboru, Gordanu Jandrokoviću, odredilo kaznu od šest tisuća kuna, jer je povrijedio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Jandroković je svoj udio u privatnom poduzeću od oko 55 posto prenio na svoga oca, a prema zakonu upravljačka prava se ne smiju prenositi na rodbinski povezanu osobu.

Članovi Povjerenstva pritom naglašavaju da ni raniji Zakon o sprečavanju sukoba interesa nije dopuštao da dužnosnik prenese upravljačka prava na povezanu osobu.

Drugi HDZ-ov zastupnik Đuro Popijač kažnjen je s 12 tisuća kuna, jer svoje nekretnine nije adekvatno naveo u izvješću o imovinskom stanju, a pritom uopće nisu navedena dva trgovačka društva u vlasništvu supruge, koja datiraju iz vremena dok je bio ministar gospodarstva.

Popijač je u više navrata prijavio manje površine objekata i zemljišta u vremenu od 2011. do 2015. godine, a radi se o velikom nesrazmjeru između stvarnog i prijavljenog stanju te se to ne može smatrati greškom, zaključilo je Povjerenstvo.

Protiv bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića, neće biti pokrenut postupak, budući da ne postoje konkretni dokazi protiv njega, kao ni protiv glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića jer je Povjerenstvo jednoglasno odlučilo da kod njega ne postoje vjerodostojni podaci o nepravilnostima.

Donesena je odluka o pokretanju postupka protiv glavnog državnog revizora Ivana Klešića, jer u imovinskoj kartici nije naveo svu imovinu koja je utvrđena redovitom provjerom.

Povjerenstvo je također donijelo odluku o pokretanju postupka protiv dvadesetak ministara, njihovih pomoćnika i drugih državnih dužnosnika koji su istovremeno s obavljanjem dužnosničke funkcije bili članovi Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike, Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost te Upravnog vijeća Savjetodavne službe.

Komentiraj