Zbog prijave roditelja preminule Nore Šitum Općinsko državno odvjetništvo iz Slavonskog Broda istraživalo je poslovanje udruge Hrabro dijete. Prošle godine su utvrdili da je sve u redu i odbacili sve optužbe protiv udruge. No, sada su odlučili pokrenuti novu istragu, piše 24 sata.

[quote_box_center]

  • Zbog prijave roditelja preminule Nore Šitum Općinsko državno odvjetništvo iz Slavonskog Broda istraživalo je poslovanje udruge Hrabro dijete
  • Prošle godine su utvrdili da je sve u redu i odbacili sve optužbe protiv udruge
  • No, sada su odlučili pokrenuti novu istragu

[/quote_box_center]

– Nadležno odvjetništvo u Slavonskom Brodu provodi izvide te je zatražilo od nadležne Policijske uprave prikupljanje potrebnih obavijesti – izjavila je zamjenica ŽDO-a Ljiljana Valinčić. 

Nakon što su u javnost dospjele bankovne transakcije, priča oko udruge i roditelja Nore Šitum ponovno se pokrenula. Iz njih se vidi da su članovi udruge novce prikupljene za Noru podizali na bankomatima te njima plaćali knjigovođe i mobitele, isplaćivali si međusobne donacije te trošili na putovanja i u gift shopovima.

Problemi i s donacijama za Enu Šarac

U priču se uključila i majka Ene Šarac, koja tvrdi kako joj nitko iz udruge nije rekao da je na Norin račun za Enu uplaćeno 65.000 kuna. – Taj novac nikad nisam dobila, a iz udruge me nitko nije ni nazvao – izjavila je Biserka Šarac..

Ministarstvo socijalne politike i mladih sumnjivo trošenje novca najoštrije je osudilo te pozvalo nadležne institucije da odrade svoj posao. U Ministarstvu financija, koje je nadzor provodilo, ističusu da su zapisnik dostavili udruzi Hrabro dijete te ga proslijedili na moguće postupanje DORH-u 6. prosinca 2013. godine. Primjedbe koje je na zapisnik imala udruga također su s odgovorima inspektora DORH-u dostavljene 20. siječnja 2014. godine.

Iz Udruge tvrde da su s Eninom majkom kontaktirali i e-mailom. Poslali su joj Obrazac za potporu temeljem kojega bi joj isplatili novac. Nije ga potpisala.

– Ogorčena sam izjavama odvjetnika udruge Hrabro dijete. Jedini e-mail udruge primili smo deset dana prije prve uplate za Enu. Ona je sada pod visokom temperaturom i zbog hormona stresa se osula, a posljedice mogu biti kobne. Nikome neću dopustiti da to radi našem djetetu! – izjavila je majka osječke heroine Ene Šarac.

Komentiraj