Zaninović se ovom pobjedom plasirala u četvrtfinale gdje je čeka Francuskinja Yasmina Aziez.

Lucija je protiv malo poznate 16-godišnje Kazahstanke imala problema tek u prvoj od tri runde. Srebrna s azijskih kvalifikacija je povela 3-0 nakon udarca nogom u glavu. Lucija je potom nanizala šest poena, da bi Jesbergenova u završnici runde novim udarcem izjednačila na 6-6.

Ipak, u nastavku je presudila kvaliteta i iskustvo trostruke europske prvakinje i brončane sa svjetskog prvenstava u Puebli 2013. Na koncu druge runde 29-godišnja Splićanka je vodila 12-6, a dominaciju je nastavila i u trećoj rundi za konačnih 18-7.

Luciju u četvrtfinalu očekuje Francuskinja Yasmina Aziez koja je u prvoj borbi pobijedila Monicu Pimentel Rodriguez koja dolazi iz Arube 2-1.

Hrvatska na OI u Rio de Janeiru ima još dvije taekwondaša. U kategoriji do 55 kg nastupa Lucijna sestra Ana, a u kategoriji do 70 kg nastupit će Filip Grgić Ana i Filip kreću u akciju 18. kolovoza.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.