Policija je kazneno prijavila 46-godišnjaka kojega tereti da je u srijedu izazvao požar nedaleko mjesta Blato na otoku Korčuli u kojemu je izgorjelo oko 15 hektara površine.

Državnom odvjetništvu 46-godišnjak je prijavljen za kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, objavila je policija na svojoj internetskoj stranici.

Policija sumnja da je tijekom jutarnjih sati u srijedu, 9. rujna, pepeo roštilja koji je gorio noć ranije prijavljeni 46-godišnjak prosuo na zemljanu površinu odakle se uslijed vjetra aktivirao požar koji je zahvatio nisko raslinje i suhu travu te se proširio prema brdu Morkan na području Blata u Korčuli.

Intervencijom DVD Korčula, Blato i Vela Luka te dva kanadera požar je u potpunosti ugašen idućeg dana u 11 sati.

Vatrogasni zapovjednik dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović izjavio je u srijedu predvečer kada je požar stavljen pod kontrolu da je izgorjelo oko 15 hektara površine. Na terenu su bile sve raspoložive vatrogasne snage, kao i dva kanadera, izjavio je Simović te istaknuo kako tijekom rujna još uvijek postoji velika opasnost od požara. Istoga dana osim na Korčuli gorjelo je i u mjestu Dingač na obližnjem Pelješcu.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.