Film ‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’ u američkim i kanadskim kinima u četvrtak je zaradio oko 57 milijuna dolara prvog dana prikazivanja, srušivši pritom rekord ‘Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2’ iz 2011. godine. Film o slavnom dječaku čarobnjaku tada je zaradio 44.5 milijuna dolara. Sveukupno, novi ‘Ratovi zvijezda’ u svijetu su zaradili gotovo 130 milijuna dolara, objavila je stranica Box Office Mojo.

Film je debitirao u srijedu u 12 zemalja, a jučer je premijerno prikazan u još 32 zemlje. U petak se počeo prikazivati i u Španjolskoj i Japanu. Oborio je tako ‘Star Wars’ rekorde za najbolje otvaranje u četvrtak, najbolje otvaranje u petak te će sigurno postati film s najboljim otvaranjem u mjesecu prosincu (trenutno ga drži ‘The Hobbit An Unexpected Journey’). Oborio je i rekorde IMAX-a, gdje je zaradio 5.7 milijuna dolara.

‘Ratovi zvijezda: Sila se budi’ sedmi je nastavak sage Georgea Lucasa. Očekuje se da će tijekom vikenda premašiti ‘Jurassic World’, koji je ovog lipnja ‘utržio’ rekordnih 208.8 milijuna dolara.

Komentiraj