Šesnaestogodišnja biciklistica umrla je u osječkome Kliničkome bolničkom centru u četvrtak oko 16,30 sati od teških ozljeda u prometnoj nesreći koja se dogodila nekoliko sati prije u središtu Osijeka, izvijestila je policija.

Nesreća se dogodila nekoliko minuta prije 10 sati na raskrižju Europske avenije i Neumannove ulice kad je djevojka, vozeći se biciklom preko pješačkog prijelaza, izletjela pred osobni automobil. Vozač automobila nije stigao zakočiti, a teško ozlijeđena djevojka umrla je u osječkome KBC-u unatoč nastojanjima liječnika da je spase.

Budući da je djevojka izazvala prometnu nesreću, protiv vozača automobila policija neće podnositi kaznenu prijavu, nego će poslati posebno izvješće Državnom odvjetništvu, doznaje se od glasnogovornika PU osječko-baranjske Darija Premeca.

Od početka godine na cestama Osječko-baranjske županije već je poginulo 26 osoba.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.