Ministar unutarnjh poslova Vlaho Orepić izjavio je u srijedu kako je policija spremna odgovoriti na sve zadaće vezano uz zaštitu državne granice i da angažman vojske nije potreban, ali da će se svejedno vjerojatno ići na izmjene Zakona o nadzoru državne granice.

Upitan zašto se o tome ipak razmišlja, Orepić je rekao da je stav takav da se poveća ljudski potencijal bude li bilo potrebno te da su to napravili u Sloveniji i Srbiji i da je to refleks prema okolnostima i kojima se nalazimo.

Orepić je, odgovarajući na novinatski upit, potvrdio kako će vjerojatno doći do izmjene Zakona o nadzoru državne granice te kako će vjerojatno trebati intervencija u Zakonu o obrani, no da su to sve stvari koje su na operativnoj razini u ovom trenutku tako da nema konačne odluke o tome kada u to ići.

Konačna odluka o tome još nije donesena, kazao je Orepić novinarima nakon svečanosti primopredaje dužnosti bivšeg i i novog vojnog ordinarija u Vojnom
ordinarijatu.
Upitan za komentar izjave prvog podpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka kako nije zadovoljan stanjem u Ministarstvu unutarnjih poslova, odnosno kadrovskim rješenjima i izostalim promjenama, Orepić  je odgovorio kako je Zakon o Vladi vrlo jasan i zna se tko je kome i za što odgovoran.
Karamarko je izjavio kako je i on kao potpredsjednik Vlade, uz ministra Orepića, odgovoran za rad MUP-a, nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.