Hrvatski košarkaši porazom su se oprostili od zagrebačke Arene, koja je u utakmici protiv Gruzije bila skoro poluprazna – gledalo ju je 6600 ljudi. Izabranici Velimira Perasovića poraženi su sa 58:71 (13:14, 15:11, 16:22, 14:24).

Ipak, ova utakmica Hrvatima nije donosila nikakvu rezultatsku vrijednost, s obzirom da su naši košarkaši još jučer osigurali drugo mjesto skupine C. Hrvatski su reprezentativci odigrali nemotivirano, vrlo slabo u obrani, a pogotovo u napadu. Onih 6600 gledatelja nakon posljednjeg sučeva zvižduka igrače je sa parketa otpratilo glasnim zvižducima.

Iako su najavljivali kako se slav i ‘mlohav’ početak više ne smije ponavljati, on se danas ponovno dogodio. Do kraja poluvremena Hrvatska je ponovno preokrenula, otišavši na odmor s prednosti od tri koša. Ali, nije se ponovila bolja hrvatska igra u drugom poluvremenu, Gruzijci su ubacili u brzinu više, a Hrvati na to nisu imali odgovor. Obrana je bila nemoćna, napad još nemoćniji. Naši su reprezentativci trice gađali 4/23 (17%).

Najbolji strijelci kod Hrvatske bili su Luka Žorić sa 16 te Ante Tomić sa 10 koševa, a gruzijske su strijelce predvodili Sanadze i Pačulija sa 12 te Šeneglija sa 11 koševa.

Hrvatska grupnu fazu Eurobasketa završava na drugom mjestu. U pet su utakmica upisali tri pobjede (Slovenija, Makedonija, Nizozemska) te dva poraza (Grčka, Gruzija). U osmini finala igrači Velimira Perasovića u nedjelju će igrati protiv Češke ili Belgije.

Komentiraj