Hrvatski košarkaški reprezentativac Oliver Lafayette zbog ozljede koljena pretrpljene na nedjeljnoj pripremnoj utakmici protiv Njemačke neće moći sudjelovati na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskog košarkaškog saveza.

Lafayette je u nastradao u petoj minuti utakmice protiv Njemačke u Bremenu, kada se izravno koljenima sudario sa suparničkim igračem. Odmah je šepajući napustio igru i više se nije vraćao na parket.

  • Po dolasku u Zagreb Lafayette se s liječnikom reprezentacije dr. Josipom Samardžićem zaputio na pregled koji je pokazao da se radi o težoj ozljedi.
“Nakon što je Lafayette na utakmici zadobio teži udarac u koljeno, magnetska rezonanca pokazala je rupturu meniskusa. Ozljeda je takva da ga najmanje mjesec dana udaljava s terena i, nažalost, neće moći sudjelovati na Eurobasketu“, izjavio je putem priopćenja dr. Samardžić.
Lafayetteova ozljeda izborniku Velimiru Perasoviću ostavlja razrješenje samo jedne dileme oko konačnog popisa za Europsko prvenstvo koje za hrvatsku reprezentaciju započinje 5. kolovoza u Zagrebu utakmicom protiv Slovenije. Na pripremama je ostalo 13 kandidata i samo jedan od njih neće se naći u sastavu reprezentacije koja će po prvi put pred domaćom publikom igrati utakmice prvog kruga Eurobasketa u zagrebačkoj Areni.
Ako je suditi prema dvobojima s Njemačkom, jedina bi Perasovićeva dvojba trebala biti hoće li na završni popis 12 igrača staviti Tomislava Zubčića ili Željka Šakića. Kako je u ove dvije utakmice Zubčić ipak dobio priliku u završne tri minute dvoboja u Bremenu, za pretpostaviti je da bi upravo on mogao biti posljednji, 12. igrač za Eurobasket.

Komentiraj

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.