U prestižnom i popularnom londonskom teniskom centru Queens Clubu održana je još jedna od uspješnih prezentacija Kvarnera u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera.

Predstavljanje jedne regije kao turističke destinacije na britanskom tržištu, u metropoli kao što je London pa još k tome u vrijeme održavanja Wimbledona, najstarijeg i najuglednijeg turira u tenisu i jednog od najvećih svjetskih sportskih događaja, svakako je izazovan zadatak. U konkurenciji s nebrojenim dnevnim događanjima, u kojima svatko traži povezivanje svoje ponude s potražnjom, večera u Queens Clubu za Turističku zajednicu Kvarnera bila je iznimno uspiješna te pokazala da je upravo Wimbledon bio jedinstvena prilika za promociju.

Uspijehe hrvatskih tenisača na poznatom turniru su pohvalili predsjednik Wimbledona i Britanskog teniskog saveza (LTA), Martin Corrie, kao i predsjednici nacionalnih teniskih saveza iz Njemačke, Portugala, UAE, Kostarike, Rusije te drugi gosti. Večera je održana na jedini dan odmora za igrače, kad se na Wimbledonu ne igra.

Uzvanici na prezentaciji Kvarnera bili su i predstavnici medija, prvenstveno iz područja turizma, partneri touroperatori te predstavnici društveno-gospodarskog života Velike Britanije.

Na samoj prezentaciji uzvanicima se obratila direktorica TZ Kvarnera, dr.sc. Irena Peršić Živadinov te gostima predstavila kvarnerske atrakcije uz pomoć filmova i vizuala, ali i uz glazbu s našeg područja te okuse mediteranske kuhinje. Uzvanicima su uručeni promidžbeni materijali i suveniri, kao i informacije, te su sad bolje upoznati s atrakcijama Kvarnera.

“Turistička zajednica Kvarnera već duže vrijeme u razvoju turističke ponude povezuje i umrežava turizam i sport, turizam i kulturu, turizam i zdravstvo, turizam i održivi razvoj i slične resorne segmente, te pri tome surađuje s raznim udrugama, savezima, specijaliziranim agencijama i nizom partnera, jer i sami turisti koji na Kvarner dolaze, pokazuju najrazličitije interese i motive dolaska u destinaciju. Tako je na tragu te ideje i niza održanih zanimljivih uspiješnih prezentacija Kvarnera, ova prezentacija bila pun pogodak i vjerujemo da će doprinijeti imageu regije Kvarner i povećanju broja dolazaka gostiju iz Velike Britanije”, rekla je dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

Na Kvarneru su britanski gosti u 2016. godini ostvarili 10 % više dolazaka i 12 % više noćenja u odnosu na 2015. godinu, dok se u šestomjesečnom razdoblju 2017. godine nastavio trend rasta pa je tako ostvareno 16 % više dolazaka i 10 % više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2016. godine.

Komentiraj