Francuske snage reda izvele su “128 premetačina” u noći s ponedjeljka na utorak u okviru izvanrednog stanja proglašena nakon napada u Parizu, izjavio je na radio-postaji France Info ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Prethodne noći slična opsežna operacija dovela je do 168 pretresa u 19 okruga pri čemu su privedene 23 osobe te zaplijenjen 31 komad oružja.

Francusko zrakoplovstvo ponovno je bombardiralo uporište IS-a u Raki, na sjeveru Sirije, u noći s ponedjeljka na utorak, uništivši zapovjedni centar i centar za obuku, objavilo je francusko ministarstvo obrane.

“Francuska vojska izvela je drugi put u razmaku od 24 sata zračni napad na IS u Raki u Siriji”, priopćilo je ministarstvo.

U napadu “je sudjelovalo deset borbenih zrakoplova Rafale i Mirage 2000 angažiranih iz UAE i Jordana” koji su izbacili 16 bombi, što je misija usporediva s onom u nedjelju navečer.

“Dva su cilja pogođena i razorena istovremeno”, ističe se u propćenju.

“Izvedenom u suradnji s američkim snagama, u napadu su ciljane točke identificirane u prethodno provedenim izvidnicama francuskih snaga”. Francusko zrakoplovstvo od rujna intervenira u Siriji protiv IS-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.