NIŠTA OD UVJETNE SLOBODE Pistorius ostaje u zatvoru, mora i na psihoterapiju

Južnoafričkom olimpijcu Oscaru Pistoriusu odbijen je zahtjev za puštanjem na uvjetnu slobodu, a njegova je obitelj tom odlukom ogorčena, prenose svjetski mediji.

Panel sudaca odlučio je i kako Pistorus mora na psihoterapiju, ali njegova obitelj ističe kako ju on već prima. 28-godišnjak je prošle godine osuđen na pet godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke reeve Steenkamp.

Trkač se nadao kako će biti oslobođen, nakon što je Odbor za otpust u kolovozu dobio ‘zeleno svjetlo’ da ostatak svoje kazne odsluži u kućnom pritvoru. Ali, panel sudaca odlučio je kako je takva odluka donesena prerano (nakon samo šest mjeseci), te ju poništila.

Panel sudaca ponovio je kako se puštanje na uvjetnu kaznu može odobriti samo nakon odslužene šestine kazne, što je u ovom slučaju deset mjeseci.

Obitelj Pistorius u zajedničkom je priopćenju kazala kako su zabrinuti zbog ‘zakonitosti’ odgode njegovog puštanja na uvjetnu slobodu. “Javnost, politička i medijska hajka narušila je Oscarovo pravo da bude tretiran kao i svaki drugi zatvorenik”, dodali su.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.