Dugo očekivana nova Astra konačno je pokazala lice. Nakon što su prve fotografije “procurile” na internetu, Opel je reagirao i objavio čitav set fotografija, kao i  tehničke specifikacije

Nastala na novoj platformi, Astra je čak 50 mm kraća, 26 mm niža uz 20 mm kraći međuosovinski razmak. Iako kompaktnija, nova Astra, tvrde u Opelu, prostranija je od prethodnog modela. Putnicima strga na raspolaganju je čak 35 mm više prostora za noge.

Smanjenje dimenzija i korištenje lakših materijala odrazilo se ponajprije na masu vozila, čak 200 kg manju nego kod prethodnika te na dinamičnost u vožnji i nižu potrošnju.

Astru će pokretati nova paleta motora do 1.6-litre zapremine u kojoj treba izdvojiti jednolitreni Ecotec benzinac sa 105 KS te novi 1.4-litreni aluminijski turbopunjeni benzinski motor sa 145 KS i 250 Nm.

Astra je dobila i LED svjetla te multimedijalno kontrolni sustav s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay te puno sigurnosnih tehnologija, od pomoći pri kočenju u opasnim situacijama i adaptivnog tempomata do sustava za očitavanje prometnih znakova i prepoznavanje vozila u mrtvom kutu.

Više o Astri znat ćemo nakon službenog lansiranja na sajmu u Frankfurtu, a u međuvremenu uživajte u fotogaleriji nove uzdanice iz Russelsheima.

Komentiraj