Naoružani militanti napali su rano jutros kampus u sjeverozapadnom Pakistanu, a poginula je najmanje 21 osoba, među kojima su većina studenti. Ubijena su i četiri napadača, koji su napad tempirali za vrijeme velike ceremonije u kampusu, kako bi osigurali što veći broj žrtava, pišu svjetski mediji u srijedu.

Napad se dogodio na Bacha Khan sveučilištu u Charsaddi, manje od 40 kilometara od Peshwara, gdje su pakistanski Talibani u prosincu 2014. godine izveli teroristički napad na školu, a ubijeno je 145 ljudi, uključujući 132 djece.

 

>> PAKISTAN Teroristički napad na sveučilišni kampus, ubijena najmanje 21 osoba

 

Još uvijek nije sa sigurnošću utvrđeno tko je odgovoran za ovaj napad. Jedan od glasnogovornika pakistanskih Talivana, Umar Mansoor, objavio je kako iza napada stoje Talibani. Kazao je kako je napad osveta za vojne operacije protiv skupine. Ipak, glasnogovornik drugog krila Talibana, Mohammad Khurrassani, napad je osudio.

U srijedu se obilježavala godišnjica smrti Abdula Ghaffar Khana, poznatijeg kao Bacha Khan, aktivista i pacifista po kojem je Sveučilište dobilo ime. Brojni su se gosti okupili na kampusu kako bi odali počast Khanu. Militanti su tada napali, piše CNN.

Komentiraj