Ilustracija: EPA/JAMAL TARAQAI

PAKISTAN Teroristički napad na sveučilišni kampus, ubijena najmanje 21 osoba

09:07 Dužnosnici su potvrdili kako je u napadu ubijena najmanje 21 osoba, prenose svjetski mediji. Oružana paljba prestala je gotovo tri sata nakon što je napad počeo, a policija kaže kako su ubijena najmanje četvorica napadača.

Napad je počeo oko 9:30 sati po lokalnom vremenu, a militanti su na kampus upali preskočivši stražnji zid. Kampusom je odjekivala intenzivna paljba i eksplozije.

08:10 Naoružani militanti napali su Sveučilište u gradu Charsadda, u sjeverozapadnom Pakistanu, a svjetski mediji javljaju kako je najmanje sedam osoba ubijeno i još najmanje 20 ozlijeđeno. Dodaje se kako su dvojica napadača ubijena, a policijska operacija još je uvijek u tijeku, rekao je za CNN Bilal Faizi, glasnogovornik spasilačkih službi.

“Sigurnosne službe su na mjestu događaja i bore se s teroristima, ali još uvijek nije poznato koliko napadača se nalazi unutar sveučilišta”, izvještava GeoNews. Lokalni mediji javljaju kako se je još najmanje tri napadača raštrkano po kampusu. Vojska provodi i zračni nadzor kako bi locirali gdje se napadači nalaze.

Sigurnosne službe strahuju da ostali napadači drže taoce unutar kampusa, a reporteri s mjesta događaja javljaju kako je pakistanska vojska ušla na Sveučilište, gdje se nalaze zaposlenici, administrativni službenici i studenti. Zasada je petero ozlijeđenih evakuirano s kampusa.

Još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Pakistanski premijer Muhammad Nawaz Sharif poručio je kako je duboko potresen zbog terorističkog napada na Sveučilište Bacha Khan. “Dok osuđuje kukavički napad terorista, premijer kaže kako oni koji ubijaju nedužne studente i građane nemaju vjere ni religije”, navodi se u priopćenju Ureda premijera.

Sveučilište je osnovano 2012. godine, u blizini je granice s Afganistanom, a nalazi se manje od 40 kilometara od Sveučilišta u Peshwaru, mjesta gdje se dogodio strašan teroristički napad u prosinvu 2014. godine. Pakistanski su Talibani ubili 145 osoba, među kojima je bilo 132 djece.

Komentiraj