Strano osoblje i deseci studenata u srijedu su uhvaćeni u stupicu u kampusu Američkog sveučilišta u glavnom gradu Afganistana Kabulu, pošto su ih militanti napali bombama i iz vatrenog oružja, rekao je visoki vladin dužnosnik, dok lokalni mediji navode da je jedan student ubijen a najmanje 14 je ranjeno.

Dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da je elitna afganistanska postrojba okružila sveučilišni kampus gdje je pucnjava trajala barem sat vremena pošto je napad počeo oko 6.30 sati (16.00 sati po srednjeuropskom vremenu). Mediji navode da su za napad odgovorni afganistanski talibani.

Svjedoci na mjestu događaja rekli su da je pucnjava prestala i da specijalne snage ulaze u kampus.

Informacije o žrtvama su oprečne, ali je Mohammad Saleem Rasouly, ravnatelj kabulskih bolnica, rekao da je najmanje jedan student poginuo a 14 je ranjeno.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.