Policajci i carinici zaplijenili su u utorak, na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu Bajakovo, oko 32 kilograma heroina, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo unutarnjih poslova.

Droga je pronađena u osobnom automobilu marke ‘mercedes’ bugarskih registarskih oznaka, koje je  kontrolirano prilikom ulaska u Hrvatsku.

Vozač, 61-godišnji bugarski državljanin, uhićen je te je uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku vukovarsko-srijemske policije.

Na graničnom prijelazu Bajakovo policajci i carinici su krajem listopada zaplijenili nešto više od 47 kilograma heroina i 15,7 kilograma marihuane, ukupne vrijednosti veće od 14 milijuna kuna.

Heroin je i tada prevozio bugarski državljanin (55), s kojim su u vozilu bila i trojica bugarskih putnika. Ta zapljena bila je rekordna u ovoj godini na području Hrvatske.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.