Hrvatski bacač kladiva Matija Gregurić u petak je osvojio brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u švedskoj Eskilstuni.

Gregurić je u trećoj seriji finala bacio kladivo na 77,35 m što je bilo dovoljno za broncu. Mađar Bence Halasz je s rekordom prvenstava (79,60 m) osvojio zlato, a Španjolac Miguel Blanco (79,05) srebro. Greguriću je ovo nakon zlata sa SP-a za mlađe juniore iz Donjecka 2013. drugo odličje s velikih natjecanja.

 

  • “Bilo je ovo teško natjecanje, žestoka borba je vođena do posljednjeg hica. Lijepo je bilo osvojiti medalju na ovako lijepom stadionu i pred sjajnom publikom. Nadam se da ću sljedeći put biti još bolji”, izjavio je 18-godišnji Zagrepčanin.

 

Ivana Mužarić je u finalu diskašica osvojila osmo mjesto s rezultatom 47,81 m. Europska juniorska prvakinja je Nijemica Claudine Vita (57,47 m), srebro je pripalo Slovenki Veroniki Domjan (56,63 m), a bronca Ruskinji Anastasiji Vitjugovoj (54,21 m).

U polufinalu na 400 m Mateu Kovačiću je za samo četiri stotinke pobjeglo mjesto u finalu. Hrvatski reprezentativac je s vremenom 47.52 bio peti u svojoj polufinalnoj skupini i imao ukupno deveto vrijeme. Mjesto u finalu ‘oteo’ mu je Francuz Bertrand Stephan (47.48).

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.