Glavni tajnik Hrvatske demokratske zajednice Milijan Brkić, kojeg je Domoljubna koalicija ovaj tjedan predložila kao novog ministra branitelja, gostovao je u četvrtak u Dnevniku Nove TV, gdje je komentirao kandidaturu i aferu s prepisivanjem diplomskog rada.

“Stranka, odnosno predsjednik stranke me kandidirao, odnosno nominirao mene za ministra branitelja, no postoji procedura koja je bila uobičajena za sve druge ministre, sve one koji su izabrani za ministre, a to je razgovor s koalicijskim partnerima, razgovor s kolegama iz MOST-a”, rekao je Brkić. Mora, napominje, doći do predzadnje stepenice – premijera Tihomira Oreškovića, koji predlaže ministre. Zadnju riječ, dodaje Brkić, ima Hrvatski sabor.

Na pitanje je li prihvatio kandidaturu, Brkić kaže: “Ja se nadam da će i mene netko nešto pitati u toj cijeloj priči. Pa ću ja onda na odgovornom mjestu to reći, iskazati pod kojim uvjetima ću to prihvatiti, pod kojim uvjetima ne želilm to prihvatiti. Ja sam počašćen nominacijom od strane stranke, ali dozvolite da, postoji jedna legalna procedura i da ću nakon te procedure datu svoj konačan odgovor”.

Ukoliko postane ministar branitelja, najavio je, na prvom bi se mjestu našla zaštota i dostojanstvo hrvatskih branitelja i Domovinskog rata; zaštita i dostojanstvo obitelji, pronalazak stradalih, odnosno nestalih hrvatskih branitelja i zatočenih, vraćanje hrvatskih branitelja u sve pore društva te reaktivacija hratskih branitelja.

“Ne vidim u čemu je sad problem oko nominacije ijednog od kandidata za jedno od ministarstava i mislim da moramo prestati mistificirati ta ministarska mjesta. Mislim da su to ljudi kao igrači u hokeju”, poručio je.

Na pitanje u kakvim je odnosima s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, Brkić kaže da su prijatelji i da se poznaju 23 godine. “HDZ je pobjednik svih 5 izbora, tako da nema nikakvih problema što se tiče našeg odnosa. Nažalost, neki zočesti mediji i zločesti šaptači konstruiraju nekakve priče o našem raskolu što nije točno”, objašnjava.

Direktno upitan je li prepisao diplomski rad, Brkić kaže da, koliko on zna, nije ga prepisao. “Komisija pred kojm polažete ispit je imala moj rad na uvidu i mogla je pitati sve. I dalje tvrdim da je moj diplolmski rad u redu”, poručio je Brkić.

Komentiraj