Sve srbijanske službe sigurnosti u stanju su pripravnosti, a predsjedniku Tomislavu Nikoliću preporučeno je da sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost kako bi se svim kapacitetima odgovorilo na sve kompliciranije stanje migrantske krize u regiji, priopćeno je u srijedu u Beogradu.

Sukladno važećim zakonskim rješenjima, u osiguranje višeg stupnja sigurnosti zemlje bit će uključena i srbijanska vojska, stanje pune pripravnosti odnosi se na sve sigurnosne i obavještajne službe, te vojsku i policiju, a zajednički im je zadatak zaštita granica Srbije, izjavio je za B92 srbijanski ministar pravde Nikola Selaković poslije popodnevne izvanredne sjednice Ureda za koordiniranje služba sigurnosti.
Selaković je odbacio nagađanja o mogućnom podizanju ograda i zidova na granici, naglasivši kako “Srbija to neće raditi”. 
Upozoravajući na činjenicu da se na granicama balkanske rute pojavljuje sve više ekonomskih migranata, Selaković je istaknuo da će se prema svim izbjeglicama i migrantima Srbija i dalje “humano ponašati, ali će štititi sebe i svoje interese”.
Današnju sjednicu Ureda za koordiniranje službi sigurnosti sazvao je premijer Aleksandar Vučić u povodu blokade granica na balkanskoj ruti, koja je prouzročila da veliki broj migranata čeka na graničnim prijelazima.
Europska komisija zatražila je ranije od zemalja na balkanskoj ruti da međusobno koordiniraju mjere i provode zajednički europski pristup migrantskoj krizi.
U međuvremenu u Beogradu su u srijedu u dvije tučnjave među migrantima jedna osoba ozlijeđena i opljačkana, a policija zasad nema preciznih podataka koliko je migranata sudjelovalo u incidentu, izvijestila je Radio- televizija Srbije.
Jedan malodobni Marokanac ozlijeđen je nožem nakon što ga je skupina od nekoliko Alžiraca napala i opljačkala kod autobusnog kolodvora.
U parku kod središnjeg autobusnog kolodvora izbila je tučnjava među migrantima, u incidentu je sudjelovalo više osoba a povod nije poznat, potvrđeno je RTS-u u MUP-u Srbije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.