Nakon jučerašnje odluke saborske većine da mu ukinu ured, bivši predsjednik Stjepan Mesić održao je danas konferenciju za medije, na kojoj je komentirao i aferu Konzultantica.

“To je nova Fimi media. Imate ugovor gdje supruga potpredsjednika Vlade postaje konzultantica čovjeka koji je bio na vrhu uprave Ine i odmah nakon toga prešao u MOL, koji ga plaća 12 tisuća eura mjesečno, a kad zapošljava konzultanticu, ugovor mu se povećao za još 2 tisuće – upravo koliko ona dobiva.

E sad zamislite da je moja žena postala konzultantica za neki pravni subjekt koji je u sukobu s hrvatskom državom. Možete li zamisliti gdje bi se zaustavila ta kampanja protiv mene?”, upitao se Mesić i “nahvalio” brak Tomislava i Ane Karamarko.

Podsjetimo, jučer je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zbog toga što je njegova supruga Ana Karamarko radila za lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića i tako uprihodila najmanje pola milijuna kuna.

Hrvatska se s MOL-om spori vezano uz vlasništvo nad INA-om, a prije dva dana pojavila se informacija da je tvrtka Drimia Ane Karamarko radila za još jednu tvrtku koja tuži Hrvatsku – mesnu industriju Gavrilović

Komentiraj

FOTO: Goran Stanzl/Vecernji list
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.