Inspire Investments

Marko Bešlić imenovan je novim članom Uprave društva Inspire Investments d.o.o. za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima.

Na novoj poziciji biti će zadužen za operativno poslovanje u suradnji s Krešimirom Kukecom i predsjednikom Uprave Matkom Bolančom.

Tijekom profesionalne karijere na managerskim pozicijama u bankarstvu i na hrvatskom tržištu kapitala stekao je značajno iskustvo u strukturiranju složenih transakcija, upravljanju prodajnom mrežom i odnosima s ključnim klijentima, vođenju promjena u organizaciji i koordiniranja multinacionalnih timova.

Karijeru je započeo 1999. godine u investicijskom društvu ICF d.o.o. u korporativnim financijama, na poslovima strukturiranja i vođenja M&A projekata, poslovnog restrukturiranja, investicijskoj analizi i savjetovanju na izdavanju i uvrštenju na burzu dugovnih i vlasničkih vrijednosnih papira. Godine 2004. prelazi na mjesto člana Uprave ICF Invest društva za upravljanje investicijskim fondovima, vodećeg nebankovnog društva za upravljanje u Republici Hrvatskoj u to doba. Na mjesto člana Uprave FIMA Global invest prelazi 2007. godine, a 2008. godine imenovan je predsjednikom Uprave Hypo Alpe-Adria-Invest d.d.

Dvije godine kasnije dolazi na mjesto izvršnog direktora Investicijskog bankarstva Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., gdje preuzima stratešku i operativnu odgovornost za brokerske poslove na domaćem i međunarodnim tržištima kapitala, poslove skrbništva, upravljanje portfeljima klijenata i korporativno financiranje. Godine 2011. prelazi na mjesto izvršnog direktora Poslovanja s pravnim osobama Hypo Alpe—Adria-Bank d.d., s ukupnom aktivom od preko 600 milijuna EUR, više od 3 000 klijenata u pet regija i 13 poslovnih centara.

Bio je član Nadzornog odbora (2003-2005) Rabac, ugostiteljstvo i turizam d.d. (danas dio Valamar Riviera d.d.); član Uprave Breza zatvorenog investicijskog fonda d.d. (2007-2008), član Uprave FIMA Proprius zatvorenog investicijskog fonda za ulaganje u nekretnine d.d. (2007-2008), predsjednik/član Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Invest d.d. (20012-2016), zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Hypo Alpe-Adria-Leasing d.o.o. (2015-2016), član kreditnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. (2011-2016).

Povodom imenovanja na novu poziciju ističe kako je “zadovoljstvo biti dio Fonda koji je u posljednje vrijeme napravio značajan iskorak u sferi tržišnog pozicioniranja”.

“Imanovanjem u Upravu Inspire Investmenta nastojat ću iskoristiti dosadašnje znanje i iskustvo kako bi doprinio dodatnom etabliranju i pozicioniranju Društva. Upravljački tim Fonda čine vrhunski stručnjaci i profesionalci s kojima će biti sjajno surađivati. Siguran sam da ćemo temeljem strategije poslovanja koju planiramo provoditi, u vrlo kratkom roku osigurati dodatnu vrijednost Fondu, a posljedično i svim našim ulagačima“, rekao je Marko Bešlić.

Njegovim imenovanjem dosadašnji član Uprave Marko Varga prelazi na novu poziciju unutar Fonda. U budućnosti će obnašati funkciju Fond Managera zaduženog za upravljanje jednim od fondova pod upravljanjem Društva.

Stručnom timu Inspire Investmentsa pridružio se i Krešimir Kos, koji je proteklih 15 godina iznimno znanje i iskustvo stjecao u bankarskom sektoru radeći na vodećim upravljačkim pozicijama u sklopu Erste Banke.

Inspire Investments postao je poznat poslovnoj i široj javnosti nedavnim značajnim ulaganjima u turistički sektor, točnije preuzimanjima turističke agencije Kompas i rent a car tvrtke FLEET.

Komentiraj