Ministar financija Zdravko Marić danas se u Dubrovniku osvrnuo na navode Nacionala da je znao sve o krizi u Agrokoru još krajem prošle godine, ali je o tome lagao hrvatskoj javnosti.

“Nisam lagao niti sam ikad to činio, niti sam odgojen tako, niti sam tako postupao. Funkciju ministra financija shvaćam odgovorno. Uvijek sam govorio na temelju činjenica i informacija kojima sam raspolagao. Taj kredit, o kojemu govorimo, koji je opjevan i u medijima i u javnosti toliko puta spomenut, ponovna je reciklaža istoga. Ne vidim ništa novoga što je danas bilo rečeno ili spomenuto. Odobrenje za kredit ne podnosi se Nadzornom odboru, nego banci. U banci postoje stručne službe koje rade analize kako bi odobrile kredit. Temeljem tih analiza uprava je donijela odluku da se odobre ti krediti, a nadzorni odbor je tražio suglasnost zbog iznosa”, rekao je Marić, piše N1, dodavši da ne može komentirati dokument, jer je on tajan.

“Temeljem svih analiza koje su učinjene, konačna odluka je bila da se odobri kredit. Postoji jako puno plasmana koje stručne službe HBOR-a analiziraju kao i sve druge banke. Cijela procedura je u slučaju tih procedura poštovana. Unatoč tome što se radi o ponovnom udaru na mene osobno i na Vladu, poglavito iz perspektive toga da nakon 17 sati rasprave u Saboru, gdje je pred javnošću raspravljeno sve do u detalje, sad se ponavlja još jednom. Ovo ne vidim kao ništa drugo, nego pokušaj da se mene diskreditira, a to rade ljudi koji u svom životu nisu ostvarili značajnije uspjehe”, rekao je.

“Ja sam davnih dana rekao da u Vladu nisam ušao da bilo kome stvaram teret, nego da pokušam pomoći hrvatskim javnim financijama”, rekao je Marić.

Komentiraj