Mandatar Tihomir Orešković sastao se u srijedu popodne s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, ali i s Ivanom Vrdoljakom, ministrom gospodarstva u tehničkoj Vladi, s kojim je najviše razgovarao o energetici.

“Sad mi je vrlo bitno što više se ‘brifati’ i dobiti informaciju. Gospodin Vrdoljak, ministar Vrdoljak i ja znamo se od prije i imamo vrlo dobar odnos, a danas smo se našli na briefingu da vidimo u kojem je stanju gospodarstvo, koje su glavne i ključne investicije koje čekaju Hrvatsku i u kojoj su fazi”, rekao je Orešković ekskluzivno za Dnevnik Nove TV upitan za povod sastanka s dosadašnjim ministrom Vrdoljakom.

Dodao je da su se tijekom razgovora “najviše fokusirali u vezi energetike” te na glavne projekte u tom segmentu. Kako prenosi Nova TV, riječ je o Plominu C, LNG-u, slučaju INA – MOL, ali i gdje je zapelo s projektom bušenja nafte u Jadranu.

Orešković je rekao i da se redovito sastaje s čelnikom Domoljubne koalicije i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom te je otkrio u kojoj su fazi  pregovori oko nove Vlade.

“Cijeli dan smo u kontaktu. Danas smo se našli na jednom sastanku, a tema je bila u vezi stvaranja tima i Vlade i planiramo se naći drugi tjedan. U ponedjeljak ćemo krenuti u taj proces”, najavio je Orešković te dodao da se u srijedu također čuo s čelnikom Mosta Božom Petrovim te da će se njih trojica naći u ponedjeljak, započeti razgovarati i stvarati kvalitetnu Vladu.

Komentiraj