Zdravko Mamić je u Sloveniji održao press konferenciju na kojoj je komentirao optužbe za korupciju, mito i utaju poreza.

“To je isključivo nešto što je zagurala i tražila politika da se napravi prema meni i mom bratu u postizanju njihovih planova i ciljeva”, rekao je Mamić na izvanrednoj press konferenciji.

“Prije nekoliko dana sam na jednoj lokalnoj televiziji govorio o politici, što oni rade i kako rade, govoreći o aferi s Davorom Šukerom, koja je izmišljena. I na kraju sam završio s rečenicom ‘ako me ne uhapse ili ne ubiju’“, kaže Mamić.

Podsjetio je na incidente kada je optužen zbog vrijeđanja Željka Jovanovića, te zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju posla kad su navijači utrčali na teren na Maksimiru. “U oba slučaja sam pravomoćno oslobođen”, kaže Mamić pa se pita kako je moguće da nakon što su ga ganjali za slučajeve u kojima je moguća višegodišnja kazna zatvora on i dalje sjedi pred novinarima kao slobodan čovjek.

“Mislim da je svakome pametnom jasno o čemu se tu radi. Morate priznati da je to zastrašujuća šteta za klub, za moje zdravlje, za moj imidž… I to traje godinama. Puno puta sam govorio o zloupotrebi politike, o zloupotrebi vlasti od strane politike. Vi znate kada je predsjednik Ivo Josipović došao na vlast da je bio u Americi i rekao ničim izazvan da u Hrvatskoj postoji mala mafija u nogometu. To je bio okidač da se krene na nogomet, na Dinamo, na HNS, na mene”, kaže Mamić.

“2010. dolazi SDP na vlast. Sjećate se Jovanovićevog famoznog isušivanja močvare. Vidimo sada, osim njihovog maltretiranja institucija, njihovog terora, donošenja novih zakona, nije se rodilo ništa osim što su napravili zastrašujuću štetu hrvatskom nogometu, klubovima, pojedincima u nogometu i državi jer za ovo sve će znati cijeli svijet i znat će se da Hrvatska, odnosno vlast koja je sljednik Komunističke partije nije odustala od svojih metoda, a to je politički obračun s neistomišljenicima. Siguran sam da će u vremenu koje je ispred nas našim građanima i svijetu biti jasno što su sve spremni napraviti. Naravno da je ovo naređeno od najnižeg vrha, od premijera naniže”, kaže Mamić.

“Znamo da se prije 20-ak dana u Splitu ukazala famozna svastika. Valjda je svakome jasno, tko je polupismen, da je to djelo velikih majstora. To nije djelo huligana, to nije djelo balavaca, to su režirali ljudi obučeni za specijalni rat. Budite sigurni da se nikad neće saznati tko je to napravio. Jer da 20 dana nakon što se dogodila takva sramota za našu državu, vi danas nemate apsolutno ni t od traga za počiniteljem. Ono što se u najboljem slučaju može desiti pod pritiskom javnost da nekog polukriminalca optuže da bi skrenuli pažnju, ali nalogodavca neće sigurno naći. Iza toga je podvaljena medijima izmišljena afera o Šukeru. To nije moje mišljenje, to je notorna činjenica. Svakom je jasno da Šuker, niti je bio u slučaju namještanja utakmica, nije bio niti osumnjičenik, niti optuženik, niti svjedok. Ali smo mi to spretno zahvaljujući udbaškim službama gurnuli u eter, u usta jednog mladog njemačkog jurišnika i naravno sramotimo Hrvatsku pred cijelim svijetom. I sad kulminacija dolazi s ovim spektaklom gdje se pretražuju objekti gdje smo Zoran i ja vlasnici ili radimo i djelujemo. I to gle čuda, u trenutku dok smo na radnom mjestu u drugoj državi”.

“Svi znate da ćemo najkasnije u nedjelju navečer biti na hrvatskoj granici, kad se vraćamo kući nakon utakmice tu u Sloveniji. Koliko ja znam, radi se o djelima koja su se dogodila nekoliko godina unazad. Prema tome, ne znam što je to toliko hitno, da nešto što se godinama prije odigralo nije moglo pričekati ponedjeljak. A istrage i prikupljanje dokumentacija traje već godinama. Pa ne znam zašto nisu pričekali do ponedjeljka, jer svakome bi valjda bilo normalno i civilizirano da smo bili u kućama kad smo došli, i da su pribavili ono što je u našim džepovima, automobilima, laptopima ili što već ne”.

“Ne strahujem od uhićenja. Vi uveseljavate javnost pričama o mom možebitnom uhićenju. Ne znam zašto bi bilo uhićenje, to je samo skupljanje dokaza, nema ni pokrenute istrage, ni podignute optužnice. Ako bude to, i to je za ljude. Nije prvi, a možda ni posljednji put”.

Komentiraj